פסיכומטרי חדש - ספרי פסיכומטרי מתכונת חדשה


החל ממועד ספטמבר 2012 המבחן הפסיכומטרי עבר למתכונת החדשה. לכן, אם אתם רוצים ללמוד לבחינה הפסיכומטרית עליכם לוודא שאתם לומדים באמצעות ספרי פסיכומטרי חדשים ולא ישנים. במבחן הפסיכומטרי החדש ישנם לא מעט שינויים גם במבנה המבחן וגם בסוגי השאלות, ולכן ספרי פסיכומטרי חדשים לא מכילים את כל מה שצריך כדי ללמוד למבחן, וזה לא מספיק רק ללמוד כתיבת חיבור בנוסף - חשוב לתרגל ולהכיר גם את הסוגים החדשים של שאלות ההיגיון שהתווספו, וגם לדעת מה ירד בבחינה במתכונת החדשה.

ספרי פסיכומטרי - מתכונת חדשה

ספרי פסיכומטרי מתכונת חדשה

ספרי פסיכומטרי במתכונת החדשה ניתן למצוא בחנות הספרים של אתר 'פסיכו'. הספרים באתר מותאמים במלואם לבחינה החדשה, והם הספרים המומלצים ביותר שניתן לרכוש.

כתיבת חיבור לפסיכומטרי

מטלת כתיבת חיבור מופיעה בפרק הראשון בבחינה. סוג החיבור אותו יש לכתוב הוא "חיבור טיעון", בו הכותב צריך לבחור צד במחלוקת מסוימת המוצגת בפניו, ולנסות לשכנע את הקורא שהעמדה שלו היא הנכונה - שהוא צודק.
אורך החיבור שיש לכתוב נע בין 25 ל-50 שורות, ולרוב, אורכם של חיבורים שנחשבים טובים הוא כ-40 שרוות. החיבור מורכב מפסקת פתיחה בה מציגים את הנושא והמחלוקת, מגוף החיבור בו מופיעים הטיעונים וההנמקות של הכותב (החלק בו הוא מנסה לשכנע את הקורא שהוא צודק), והסיום בו מופיעה המסקנה המתבקשת מתוך הנאמר בגוף החיבור.

שינויים בפרק חשיבה כמותית

בפרקי הכמותי הורידו את השאלות של השוואה כמותית (השאלות שמופיעות בטבלה - טור א' וטור ב'). זאת אומרת, שמבחינת חומר הלימוד לפרק חשיבה כמותית לא השתנה כלום, וההבדל היחיד הוא הדרך בה מופיעות השאלות בבחינה - כל השאלות יהיו "רגילות". כדי לדעת אם ספרי הפסיכומטרי שלכם הם ספרי פסיכומטרי במתכונת חדשה פשוט צריך לבדוק אם יש בהם שאלות השוואה כמותית או לא.

מבחינת כמות השאלות בפרק - הורידו 5 שאלות של השוואה כמותית ונשארו 20 שאלות "רגילות", ובהתאם גם הזמן התקצר ל-20 דקות, כך שעדיין נשארנו עם ממוצע של דקה לשאלה.

שינויים בפרק אנגלית

השינוי היחיד שעשו בפרקי אנגלית הוא הורדה של שאלות - אין סוגים חדשים ולא הורידו סוגים. במקום 11-12 שאלות השלמת משפטים יש כעת 8 שאלות השלמת משפטים, במקום 6-7 שאלות ניסוח מחדש יש כעת 4 שאלות כאלו, והבנת הנקרא נשאר כשהיה. זאת אומרת, שבפרק אנגלית בפסיכומטרי חדש יש 22 שאלות - 8 השלמת משפטים, 4 ניסוח מחדש ו-10 שאלות הבנת הנקרא, המחולקות לשני קטעי קריאה שלאחר כל אחד מהם יש 5 שאלות.

שינויים בפרק חשיבה מילולית

בפרק מילולי יש את השינויים הגדולים ביותר, אך גם כאן, כמו בפרק חשיבה כמותית ובפרק האנגלית, אין שום שינוי מבחינת החומר שצריך ללמוד.
שאלות מילים וביטויים "טהורות" ירדו (היו 4 שאלות בתחילת הפרק), אך עדיין צריך ללמוד את המילון וללמוד מילים לפסיכומטרי מכיוון שהן מופיעות גם באנלוגיות, בהשלמת משפטים, בשאלות הבנה והסקה (השם החדש של שאלות היגיון בפסיכומטרי במתכונת החדשה) ואפילו בכתיבת חיבור - שם עליכם להפגין שליטה באוצר מילים ושימוש בשפה גבוהה - זאת אומרת, שימוש במילים לפסיכומטרי וביטויים שלמדתם מהמילון. בנוסף לשאלות מילים וביטויים שירדו מהמבחן, שאלות החלפת אותיות, או כפי שכולם קוראים להם - פטל, ירדו גם הן מהפרק המילולי. מעבר להורדה של שאלות מסוימות, השינוי בפרק המילולי בה לידי ביטוי בהוספה של שאלות היגיון חדשות. שאלות אלו הן שאלות הבנת טקסט, שבהן צריך להבין את הרעיון המרכזי המובע בטקסט מסוים. קושי בשאלות אלו יכול לנבוע הן מהבנה טכנית של מילות קישור, הן מאוצר מילים קשה שמופיע בקטע והן מהבנה של הרעיון עצמו המובע בקטע.

ספרי פסיכומטרי חדשים

בשורה התחתונה, יש שינויים במתכונת החדשה של הפסיכומטרי. אמנם אלו לא שינויים מאוד גדולים, אך כאשר כל נקודה חשובה, כדאי לא לקחת סיכון ולהשיג ספרי פסיכומטרי חדשים במתכונת החדשה. את הספרים הישנים שיש בבית אתם יכולים להשאיר לתרגול נוסף בהמשך, אך לא כדאי להסתמך עליהם כדי ללמוד לבחינה.

בהצלחה!


QA